top of page

Woontrends 2022

Bijgewerkt op: 28 jan. 2022


2022 nieuwe jaar nieuwe trends. Ook in de meubelwereld zijn er weer nieuwe trends aan de beurt, maar ook trends waarmee we nu stoppen of trends die door blijven gaan. Laten we samen kijken naar de trends voor 2022.Trend 1 kleuren voor 2022


De interieur kleuren voor 2022 bestaan voor namelijk uit lichte en natuurlijke tinten. Hierbij is te denken aan frisse blauwe kleuren en rustige aardetinten, maar ook aan gedempte olijfgroene kleuren. De interieur kleuren van 2022 zorg en voor een rustgevende uitstraling waarin je je op je gemak voelt. Flexa heeft gekozen voor de kleur Bright Skies.

Een luchtige, lichtblauwe tint.

De kleur symboliseert een nieuw begin en weerspiegeld de eindeloze lucht om ons heen. Ook met deze tint haal je de natuur naar binnen en breng je alles tot leven.
Trend 2 organische vormen


Een trend die we in 2021 al veel zagen en in 2022 ook zeker een blijvertje is, is de ronde en organische vormen trend. Meubels met ronde vormen zien we steeds vaker terug komen. Veel ontwerpen binnen het interieur én de meubels zelf zijn geïnspireerd op de natuur. Daarnaast zullen ook de seizoenen en culturele aspecten een grotere rol gaan spelen binnen onze leefruimte. Trends spelen een minder grote rol dan voorheen, aangezien het interieur meer dan ooit een afspiegeling is van onze persoonlijkheid.


Wat ook kenmerkend is voor deze trend is dat we graag aaibare en zachte


meubels in huis hebben. Dit komt voort uit dat we veel thuis waren en ons huis als veilige en vertrouwde plek zien. Nog een heerlijk zacht kleed, het liefst rond natuurlijk en deze trend is compleet! Qua stoffen kan je in deze trend denken aan teddystof, bouclé en ribstof.Trend 3 verlichting


Verlichting was voorheen de sluitpost van de begroting, tegenwoordig is het bijna andersom.

De lamp krijgt de spotlight en is bijna een kunstobject geworden. Bij de een uit zich dat in grote tafellampen met een voet van keramiek en een opvallende lampenkap, terwijl minimalisten kiezen voor een sobere houten ring met een verborgen lichtbron aan de wand of het plafond.


Trend 4 Duurzaamheid


Als er één ding is wat we meenemen uit de pandemie periode, is het wel dat we goed moeten zorgen voor onszelf en de aarde. Gezond en duurzaam voedsel, bewust nadenken over de aanschaf van kleding en elektrisch rijden. Er zijn zo veel onderdelen van ons leven waarin we op zoek naar manieren om het beter te doen voor onszelf en de volgende generaties. Deze trend is ook heel erg terug te zien in de interieur branche. Ontwikkelingen rondom materialen die ervoor zorgen dat meubels duurzamer worden. Hierbij kun je denken aan mycelium leer, gemaakt van paddenstoelen. Maar ook materiaal gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Op zoek naar duurzaam hout?

Kies dan voor mangohout, dit houtsoort is duurzaam omdat het een bijproduct is van de fruitteelt. Wanneer een mangoboom volgroeit is geeft het bijna geen fruit meer, hierdoor is het perfect om als houtsoort te gebruiken.3 TIPS VOOR EEN DUURZAMER INTERIEUR:

- Koop bewust en kies kwaliteit, van een mooie houten tafel kun je makkelijk jaren plezier hebben.

- Kies bewust voor duurzame materialen zoals mangohout, bamboe of glas. Een glazen lamp (met led verlichting) is super duurzaam en kan je ook jaren plezier van hebben.

- Geef je oude meubels een tweede leven, verkoop het op Marktplaats of geef het aan de kringloop. Sommige bedrijven zijn zelf ook duurzaam bezig en nemen de oude meubels ook wel is mee om ze op te knappen voor een nieuw leven De hoofdtrend van dit jaar is dus eigenlijk de natuur in huis halen en dat zie je in alle soorten kleuren, vormen en manieren.

Woontrends 2022.


Zo is duidelijk te zien dat de hoofd trend van 2022 de natuur in huis brengen is. Door de planten, duurzaamheid en organische vormen toe te passen. Nog meer tips voor je woning nodig? Chek dan volgende week mijn nieuwe blog over groen wonen


15 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page