top of page

Soorten stijlen voor je interieurEr bestaan zoveel verschillende soorten stijlen. En ook deze stijlen kan je combineren met anderen stijlen op een bepaalde manier zodat je er toch een mooi geheel van maakt.

Hier de populairste stijlen op een rijtje

Industrieel


Het industrieel interieur is gebaseerd op de fabrieksgebouwen en interieur uit de 19e en 20e eeuw.


Het is een robuust en ruimtelijk interieur met een beetje vintage. Het heeft een rauwe look waarbij bakstenen, beton, steiger buizen en metaal nog zichtbaar zijn. Een typisch industrieel interieur ademt sfeer van een grootte open ruimte met hoge plafonds zoals bijvoorbeeld een loft. Robuuste items en onafgewerkte materialen passen hier perfect bij. Stoer is hét sleutelwoord!


Onmisbaar in een industrieel interieur zijn robuuste materialen, veelal ruw en onbewerkt. Metaal, beton en leer zijn perfect om dat stoere sfeertje in huis te halen. Ook steigerbuizen en bakstenen zien we veel terug. Wil je voorkomen dat dit alles doorslaat in een kil interieur? De truc zit hem in het combineren met warm, maar toch stoer hout.


Een industrieel interieur is vaak verre van kleurrijk. De kleuren van de materialen voeren de boventoon, denk aan zwart staal, grijs beton of bruine bakstenen. Toch kun je er een warme twist aan geven door een cognac bruine bank of een vitrinekast in legergroene kleur. Deze aardetinten mengen het interieur tot een mooi geheel.LandelijkEén van de populairste interieur stijlen in Nederland is de landelijke stijl. We zien steeds vaker een landelijk interieur terugkomen in de huishoudens van onze bevolking. Dit komt omdat de landelijke interieur stijl zo gemoedelijk en gezellig overkomt. Het geeft een gevoel van thuis en geborgenheid. Dat is wat je wilt bereiken in je eigen huis, het fijn vinden om thuis te komen en thuis te zijn.Opvallende kenmerken van een landelijk interieur:

- De vormgeving van het meubilair is sober maar functioneel. Veel ronde vormen

- De bedden zijn vaak gemaakt van smeedijzer of hout en aangekleed met gebloemde, gehaakt of quilt spreien

- De afwerking van de meubels zijn ruw of opgeschuurd

- De stoelen in een landelijk interieur worden bekleed met natuurmotieven of naturel meubelstoffen.

- De constructie van een woning is meestal zichtbaar. Houten balken, bakstenen wanden etc.

- Authentieke kachels

- In de keuken worden vaak grotere fornuizen geplaatstVeel voorkomende materialen in een landelijk interieur:

- Stoffen zoals linnen of katoen met een aaibare textuur. Blokken, ruiten of bloemen design

- Patchwork

- Spreien

- Vloeren vaak met onbehandeld hout

- Wanden worden vaak wit gepleisterd of in een kleur zoals ivoor, grijs, ijsblauw of groen geschilderd
ModernEen moderne woonkamer is strak, neutraal, voorzien van meubels met een luxe uitstraling, weinig details en minimale decoraties. Een moderne woonkamer wordt vaak voorzien van contrast-volle kleuren zoals wit met zwart maar ook grijs- en bruintinten doen het heel goed in een modern interieur. Alles wordt in één stijl ingericht zodat alles bij elkaar aansluit.

Hier en daar mag er zeker wel een accent kleur worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een felle kleur zoals rood of geel, maar ook een opwekkende kleur zoals turquoise is een goede tint voor in een modern interieur.


Bij de moderne woonstijl wordt vaak gekozen voor de basiskleuren wit en zwart, maar ook grijs en bruin doen het goed in een strak interieur. Voor de balans zien we vaak een felle accentkleur terug, bijvoorbeeld een gekleurde fauteuil of kleurrijk kunstwerk. Dankzij het neutrale kleurenpalet springen deze items er extra mooi uit.

Een modern interieur ademt de sfeer van een grote loft middenin het centrum van de stad. Je vindt er meerdere grote meubels zoals een strakke hoekbank, royale loungestoel, zwevend tv-meubel en rechthoekige salontafel. De decoratie is minimaal, waardoor het geheel simplistisch en ruimtelijk oogt.

Moderne materialen

Chroom, RVS, leer, kunststof, glas en hoogglans lak zijn veel voorkomende materialen in moderne interieurs. Deze materialen zijn mooi te combineren met een groot tapijt of stoffen bank. Ook (donker) hout is een mooie toevoeging om meer warmte in huis te halen.


Scandinavisch


Scandinavisch design blijft in onze interieurs aan populariteit winnen. Dit vinden wij absoluut niet gek, want deze stijl heeft het allemaal. Strak, maar toch warm. Zo zou je Scandinavisch industrieel wonen kunnen omschrijven. Een Scandinavisch industrieel interieur beschikt over duidelijke uitgangspunten waarmee je een geheel kunt creëren. Combineer bijvoorbeeld een lichtgrijze bank met donkere accessoires en je hebt een goede basis om jouw Scandinavische interieur verder uit te werken. Een Scandinavisch industrieel interieur bestaat voornamelijk uit wit, zwart, lichtblauw en grijstinten. Vul deze kleuren aan met poederachtige pasteltinten in combinatie met licht hout en jouw interieur is volledig op een Scandinavische manier ingericht. Puurheid, functionaliteit en eenvoud. Strak, maar toch warm. Helemaal hygge zoals de Scandinaviërs het zelf noemen.


Omdat de zon in Scandinavië vroeg ondergaat, is licht in huis erg belangrijk. Het kleurenpallet van een Scandinavische inrichting bestaat voornamelijk uit kalme en neutrale tinten. Een typisch Scandinavisch interieur bestaat zoveel mogelijk uit wit, zwart, lichtblauw en grijstinten. Aangevuld met poederachtige pastellen in combinatie met licht hout.


25 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page