top of page

Kleur in je interieurKleuren kun je eenvoudig op verschillende manieren toevoegen aan je interieur.

De simpelste manier is het schilderen van een wand met een opvallende

kleur, bijvoorbeeld de muur bij de eettafel of achter de bank. Durf te kiezen voor een kleur zoals oranje, rood of geel en combineer deze in je interieur.


Maar je moet je woning wel een geheel maken door de kleuren terug te laten komen. Als je namelijk maar één ding in het geel heb en de rest allemaal wit of zwart dan klopt de woning niet. Laat het terug komen in accessoires, vloerkleed, kussens, luxe stoffen of dus op je muur met verf of behang. Je kan het allemaal echt zo gek maken als je wil


Je maakt altijd eerst een kleuren plan. dan kies je een of meerdere basiskleuren en accentkleuren en daarna voeg je die toe in je interieur. wel in de goede verhouding zodat je kleurenpalet in balans is.Basiskleur of -kleuren die gebruik je het meest. Of je nou een opvallende kleur of naturelkleur kiest; een basiskleur geeft rust en zorgt voor eenheid in je interieur. Om dat te bereiken gebruik je je basiskleur op grote vlakken, in grotere meubels én laat je de kleur terugkomen in accessoires.


Accentkleur of -kleuren laat je regelmatig terugkomen. Of je nou een sterk contrasterende kleur of een tint van je basiskleur kiest (ton sur ton); een accentkleur is ondergeschikt aan je basiskleur en maakt je interieur levendiger. Om dat te bereiken voeg je je accentkleur hier en daar toe. Bijvoorbeeld op één vlak en/of in een enkel meubel en/of met een paar accessoires in je interieur.Vind je het spannend om je bank of de hele muur een vellen kleur te geven?


Pak het dan anders aan door het met een schilderij en accessoires op te vrolijke en je muur en de bank dan een neutrale kleur. Ook kan je kiezen voor de fauteuil of eetkamer stoelen in kleur te doen. Zo heb je dus genoeg opties om kleur toe te passen in je interieur, maar het blijft belangrijk dat je er uiteindelijk een goed geheel van maakt.Hieronder zie je nog een paar voorbeelden van woonkamers met verschillende kleuren combinaties die mogelijk zijn. Om je en beetje beeld te geven hoeveel er eigenlijk wel niet kan matchen met elkaar op rustige en drukkere manieren.2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page