top of page

Kleine ruimtes indelen.

Bijgewerkt op: 21 mei 2022


Kleine ruimtes zijn het meest moeilijk om in te delen. Je moet dit goed indelen zodat je het niet te vol heb maar je wel de gehele ruimte benut en je genoeg plek heb voor je spullen. Hieronder ga ik je een paar tips geven voor hoe je het nou het beste kan doen.

1. Houd het licht.

Doordat je de ruimte licht houd en dus niet je muur donker grijs verft houd je het luchtig en ruimtelijk.Ga dus voor zachte, ingetogen tinten zoals wit, beige en crème. Vul het geheel aan met bijvoorbeeld hout voor een natuurlijke en harmonieuze uitstraling. Met een krachtige kleur of een glanzend metalen detail hier en daar geef je de boel een pittige oppepper.


2. Less is more

Probeer zomin mogelijk spullen toe te voegen zowel bij de meubels als de accessoires. Dus: wees terughoudend want een kleine kamer lijkt al snel overvol. Kies zorgvuldig voor enkele lievelingsitems, zo komen ze het beste tot hun recht. En twijfel je er ergens over? Weg ermee.


3. Hang spiegels op

Door een paar strategisch geplaatste spiegels laat je de ruimte echt ruimer lijken. Zorg dat je de spiegel wel (schuin) tegenover een raam ophangt, dan kan hij licht de kamer in reflecteren.


4. Multifunctionele meubels

Als de ruimte beperkt is, kun je maar beter kiezen voor meubels die zich nuttig maken, of niet? Multifunctionele meubels zijn daarom perfect. Wat dacht je bijvoorbeeld van een smalle wandtafel met lades, die ook dienst kan doen als bureau of kaptafel?

Met bijvoorbeeld een slaapbank met opbergruimte heb je weer zo'n multifunctioneel meubel te pakken dat direct meerdere functies vervult. Zo kun je je gasten een comfortabele slaapplaats aanbieden én heb je ruimte om extra beddengoed op te bergen.5. Benadruk de hoogte

Ga de hoogte in! Wees creatief en benadruk de hoogte van een ruimte. Hang verschillende (staande) lijsten aan de muur en kies voor gordijnen die doorlopen van vloer tot plafond. Of maak van de muur één grote boekenkast. Een lambrisering halverwege de muur vergroot de ruimte ook optisch.6. Investeer in verlichting

Ingebouwde of verborgen lichtbronnen zijn onmisbaar in een kleine ruimte. Investeer bijvoorbeeld in ledstrips voor je garderobekast, televisiemeubel of achter de bank. Ook zijn wand-, plafond-, en hanglampen praktischer dan staande lampen, omdat ze simpelweg minder ruimte in beslag nemen.


Heb jij een kleine ruimte en wil jij deze zo nuttig mogelijk indelen? Lukt het je niet helemaal om dit op de beste manier te doen? ik kan je helpen door dit zo goed mogelijk in te delen. de soorten adviezen vind je op https://www.r-interior.nl/soortenadvies en op mijn website kun je ook de afspraak met mij inplannen.

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page