top of page

Groen wonen


Als je nu nog geen planten in huis hebt wordt het echt eens tijd. Of je nu voor een cactus of een grote bos bloemen kiest, beide staan super in je interieur. Geen ruimte voor planten? Geen probleem! Hangende planten zijn nu juist heel populair en vooral heel handig. Zo heb je toch altijd plek voor planten door ze bijvoorbeeld op te hangen in een houten schommel of in een glazen pot boven de tafel. Er zijn zo veel leuke mogelijkheden om planten in de woning te plaatsen.


Misschien nog wel de beste reden om planten in huis te halen: ze zijn goed voor je gezondheid. Planten zorgen namelijk voor een betere luchtvochtigheid in huis én betere zuurstof gehalte. Ook voor je mentale gezondheid zijn planten een goed idee. Ze zorgen voor een betere gemoedstoestand. Dat komt doordat planten – en natuur in het algemeen – een stress verminderende werking hebben. En ook de groene kleur werkt rustgevend!

Planten zijn niet alleen leuk en goed voor je maar ook relatief ‘goedkope’ opvullers voor in huis Voor een paar euro heb je al een mooi exemplaar. De grotere planten zijn dan wat duurder, maar ook dat kun je anders aanpakken. Koop bijvoorbeeld een plant in een kleine variant (dat scheelt geld) en laat deze zelf uitgroeien tot een groot exemplaar. Let er dan wel op dat de kleinere variant wel groter kán worden en dat het een plant is die redelijk snel groeit.
Zelf ben ik niet zo van de planten geweest, zelfs een cactus hielt het bij mij niet lang vol in huis. Maaer toch mis je wat als je geen planten in huis hebt. Dus ik ben onderzoek gaan doen naar planten voor in huis waar ik niet veel voor zou moeten doen waardoor het lang in huis zou blijven staan en mijn woning toch meer compleet voelt. Hier een paar leuke voorbeelden van die planten.Peperomia

Deze plant is verwant aan de peper, vandaar ook de naam Peperomia – wat betekent 'lijkt op pepers'. De Peperomia is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Bij voorkeur heeft-ie een lichte standplaats, maar staat hij niet in de volle zon.

In het voorjaar kan deze plant ook prima naar buiten, zolang de temperatuur boven de 12 tot 15 graden Celsius blijft. De Peperomia heeft niet veel water nodig; eens per week is voldoende. Voorkom een voetbad en geef één keer per vier weken wat plantenvoeding.De Kalanchoë

De Kalanchoë is een plant die lang mooi blijft en makkelijk te verzorgen is door de dikke, vlezige bladeren. De plant staat zowel binnen als buiten het liefst in de zon – mits de temperatuur boven de 12 graden Celsius blijft. En krijgt het liefst eens per week water, maar niet té veel.
De begonia

De begonia, die oorspronkelijk voorkomt in de vochtige regenwouden van Azië, Afrika en Amerika, bestaat met bloemen óf alleen met blad. De plant verlangt naar een lichte standplaats en heeft regelmatig water nodig; zorg dat de potkluit nooit uitdroogt. Om de plant zo lang mogelijk goed te houden, is één keer per drie weken plantenvoeding noodzakelijk.

8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page