top of page

De slaapkamer


De slaapkamer, iets privé's maar toch heel erg belangrijk. De ruimte waar je rust en warmte moet creëren. Bij slaapkamers is belangrijk: Less is more.


De eerste tip is dus om het niet te vol te maken met allerlei spullen, omdat dit ervoor zorgt dat er geen rust in jouw hoofd komt. De spullen die je in je slaapkamer wil zetten, kunnen vast ook prima ergens anders staan. Een slaapkamer heeft nou eenmaal niet zoveel spullen nodig, dus zorg daar dan ook voor. Een bed, nachtkastjes en eventueel een kast voor je kleding is het meest wat je nodig heb. Zorg er dan wel voor dat je kleding in de kast blijft en dat je het niet gaat stapelen in de ruimte.


Heb je een andere ruimte voor je kleding zet er dan een leuke sidetable neer met accessoires met eventueel een spiegel of schilderij erboven.


Je kan de ruimte verder aankleden met een vloerkleed, gordijnen, kussentjes of een dekentje op het bed en natuurlijk de verlichting. Een hanglamp of plafonnière is een must. Deze geeft namelijk het licht die je nodig heb om te functioneren in de ruimte en verder kan je sfeerlampen plaatsen voor de mooie avonden.
Voor de kleur in de slaapkamer kan je de muur verven, schilderij ophangen of natuurlijk je dekbed overtrek of kussentjes een kleur geven. Als je de muur wil verven in een wat vellere kleur pak dan de muur achter het bed, zodat als je wakker word je nog steeds de rust voor je heb.


Je kan de slaapkamer met verschillende tinten indelen. Zowel warme bruine tinten als grijze tinten in combinatie met kleur die je hier ook weer in accessoires en kussentjes kan laten terug komen zoals de foto hieronder.

Hier nog een paar tips om de slaapkamer nog helemaal af te maken:


Voeg leuke plantjes toe. Hangplanten, hoge planten in de hoek of wat kleinere op je sidetable of nachtkastje.


Spiegels zorgen voor een enorm ruimtegevoel. Probeer bij voorkeur gebruik te maken van kamerhoge spiegels en ga voor randloze modellen zodat het lijkt alsof de ruimte doorloopt.


Koele pasteltinten zoals paars en blauw geven een luchtiger gevoel en doen de slaapkamer inrichting groter aanvoelen.


Lijkt het raam te zweven in je ruimte dan kan je dit makkelijk verdoezelen door de muren af te werken met kamerhoge ondergordijnen en overgordijnen die doorlopen van muur tot muur. Dit truckje wordt vaak toegepast bij hotelkamers en zorgt voor een ruimere en stijlvolle look.
3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page