top of page

Badkamer

Een comfortabele, mooie badkamer kan je huis helemaal afmaken. Het is geen ruimte waar je uren achter elkaar bent, maar wanneer je er wel bent draait het volledig om ontspannen en tot rust komen. Maar wat is nou jouw perfecte badkamer stijl om in tot rust te komen? heeft u het liefst een inloop douche, of is dat niet praktisch? of liever een super groot bad. ik laat je hieronder lezen wat het praktisch is voor in de badkamer.Wat zijn de voor- en nadelen van een inloopdouche?


Voordelen

Wie droomt er niet van een grote inloopdouche in zijn of haar badkamer? Gelukkig hoeft dit tegenwoordig helemaal niet meer veel geld te kosten, en kun je jouw inloopdouche grotendeels naar eigen smaak laten samenstellen. Overweeg jij een badkamer met inloopdouche of twijfel je nog tussen een douchecabine of een inloopdouche? Lees dan even verder. We hebben namelijk de belangrijkste voor- en nadelen van een inloopdouche voor je op een rijtje gezet.

  • Luxe en moderne uitstraling

  • Een inloopdouche heeft een modern en strak design en misstaat in geen enkele badkamer.

  • Het allergrootste voordeel is misschien wel dat je de inloopdouche naar eigen smaak kunt samenstellen, en dus niet gebonden bent aan de afmetingen van een douchebak of douchedeur.

  • Je hebt complete keuzevrijheid in de afmetingen van de douche. Een douchewand dient als scheidingswand tussen de douche en de rest van de badkamer.

  • En een mooie douchewand hoeft overigens ook helemaal niet veel te kosten! De prijs wordt voornamelijk bepaald door de dikte van het glas en de afmetingen.Zijn er ook nadelen?

Elk voordeel heb zijn nadeel. Dat geldt ook voor een douchewand. Ofschoon een douchewand één geheel vormt met de rest van de badkamer, zul je wel eerder kans hebben dat de rest van de badkamer nat wordt. Daarom kiezen sommige mensen er toch voor om een douchewand te combineren met een ingebouwde douchebak, zodat het water goed opgevangen wordt. Een ander nadeel is dat de doucheruimte wat sneller kan afkoelen, omdat de doucheruimte niet is afgesloten. Hierdoor kan de warme lucht zich makkelijker verspreiden in de ruimte.Zo heb je bij badkamers ook stijlen die je kan toepassen. zo houd je er een geheel bij. Je heb verschillende soorten stijlen maar er zijn er dit jaar maar een paar populair. ik zal ze even voor je op een rijtje zetten.

Stoer: industriële badkamer met zwarte details

Deze trend roept beelden op van grote fabriekshallen met verweerde muren. Industriële ruimtes die een robuuste sfeer uitademen met zwarte stalen elementen. Deze stoere badkamertrend spreekt ons al langer aan en zien we ook nu weer terug. Met een kleine nuance: de trend voor 2022 laat veel zwart zien, maar in combinatie met warmere kleuren en materialen. Zwart en (beton)grijs waren het uitgangspunt van deze trend. In 2022 wordt de stijl zachter toegepast met een stoer randje. Meer 'sprookjesachtig' met een rauw randje zou je kunnen zeggen. Bijvoorbeeld met een robuust natuurstenen wastafel met een donkereiken wastafelmeubel, of natuurstenen bad. Je ziet in de badkamer zwarte, strakke douchewanden en spiegellijsten die prachtig staan bij zwarte kranen, waskommen en zelfs een zwart toilet.


Kalm: natuurlijk en organisch

Deze badkamertrend kennen we al langer als de Scandinavische stijl, met ingetogen kleuren en minimalistische, organische vormgeving. Met het motto ‘less is more’ brengen we met natuurlijke materialen het gevoel van rust en balans in ons interieur. Je ziet lichte houttinten, in combinatie met helder matwit en lichtgroene of andere natuurlijke tinten. Deze friswarme kleuren doen denken aan duinlandschappen. De belijning van het sanitair is vaak organisch. Kijk maar eens naar de ovale spiegels, waskommen of kranen met vormen geïnspireerd door de natuur. In combinatie met minimalistische houten badkamermeubels en grote, lichte tegels krijg je het ruimtelijke effect dat je bij deze Scandinavische trend wilt oproepen.
Speels: expressief

Je kunt bij deze badkamertrend helemaal losgaan door jouw persoonlijkheid op allerlei manieren te tonen. Dat kan door nieuw met oud te combineren. Denk aan een klassiek meubelkastje waarop je een moderne terrazzo opzetkom plaatst. Of laat een kleurrijke wandtegel aansluiten op een gewaagd decorbehang. Alles kan en mag! De kleine toiletruimte is ook een goede plek om te experimenteren en de ruimte met lef in te richten. Bevrijd jezelf van conventies en zorg voor een uniek en verrassend effect door bijvoorbeeld opvallend kleur of materiaal gebruik. Zoek spannende contrasten op. Kies voor handgrepen, een wastafelmeubel of kranen in een kleurtje. En wat dacht je van een voeg in een kleur?
1 weergave0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page